Himmelhest Winterling

Til minde om Winterling.

I 2001 fik vi tilbud om at købe den 1,5 årige hingsteplag Winterling, han havde fået en god følbedømmelse og måtte derfor stille til kåring som tre års. Jeg var meget skeptis, men Jan turde godt binde an med pojektet, dels fordi vi havde prøvet, hvad det ville sige at være hingsteholder, da vi både havde lejet Lis Aros og Liz. Aurel tidligere. Vi havde også haft gamle legendariske Anna Åby med på sidelinjen for at fortælle, om vi var rigtige på den.

Da Winter var tre år, stillede vi ham til kåring, Jan havde i over et halv år gået ture på mellem 10-15 km. med ham, mange gange om ugen, for at få ham i form.

Winterling blev kåret og vi var pludselig hingsteholder og skulle forholde os til, hvordan vi fik ham gjort klar til egnethedstest, imellemtiden havde jeg redet ham til og vi brugte mange timer på landevejen, Winterling var også glad for at springe, så disse dicipliner var vi ikke bekymrede for, vi følte os bare ikke rigtige klædt på, til at køre ham til.
Først blev han sendt i tilkøring hos en lokal, men der skete ikke rigtigt noget, så gode råd var dyre og så fik vi Kurt Klint, til at stå for det. Kurt fik ret hurtigt styr på det. Da det var første gang vi skulle sende en hest fra Danmark til egnetshedstest, anbefalede foreningen, at vi lod dem have ham i forberedelse et måned før.

Vi kørte ned og afleverede ham med sorg i hjertet, da han jo var en stor del af vores hverdag. Et måned efter kørte vi ned og overværede egnethedstesten, som han klarede super godt, han fik bla. flest point for opførsel og løft af ben under klargøring.

Vel hjemkommet var vi lige pludselig ejer, af den første dansk avlede hingst, der havde aflagt egnetshedstest i Østrig.

2004 blev han anerkendt i HAD med tallene 9888 88 989 og måtte nu bedække hopper fra begge foreninger.

I 2008 stillede han en afkomsfremstilling i HAD hvor han opnåede 24 point for sin samling, den gik i I klasse, hvilket var uhørt for den tid.

Italien havde i et par år, været ude efter at leje ham, vi var ikke så vilde med projektet, men indvilligede til sidst, så efter han havde deltaget i Em i 2009 tog han turen til Italien, hvor han ligeledes blev kåret i 2010. Aftalen var så at de skulle have ham med til og klargøre ham til Verdensudstillingen i Østrig 2010 og vi derefter skulle have ham med hjem. Det var et underligt stille år, uden ham i stalden, han var savnet.

Til Verdensudstillingen i Østrig opnåede Winterling en flot bedømmelse og gik i klasse 1a, den bedste klasse.

I årene der gik deltog han i flere shows, kørestævner, springstævner og dressurstævner.

Kørerstævnerne var ikke lige vores spidskompetence, så kørslen blev lagt lidt på hylden.

Utallige er de ture og de opevelser vi har haft i terrænet og ligegyldig hvad der er sket, har han altid stolet på mig, som den gang han totalt blev viklet ind i ståltråd og selv om han var ved at dø af skræk, stod han stille, til jeg var kommet af og havde filtret ham ud igen.

Han har også måtte lægge ryg til, når der var ridelejr og ungerne skulle have en tur på ham.

Efter at Hsdk var dannet skulle Danmark selvfølgelig også deltage i Europamesterskaberne i 2009.
Winterling blev kørt i stilling til, at deltage i spring med Lars Misser i sadlen, Haily af Elghuset med Chalotte i sadlen og Holly Elghuset med undertegnede, først skulle ekvipagerne udtages, hvilket også lykkedes.

Så startede konditræningen for at kunne klare turen derned, men det endte med, at Jan var nød til at ride Winterling i den daglige konditions træning, for at vi kunne nå det.
Winterling klarede klassen super, men blev presset for meget og kom for skævt på et spring, så der var nedrivning. Holly sprang ud af banen midt i kuren, så det var farvel. Men super spændende at deltage.

Winterling har deltaget i show på Roskilde Dyrskue og Store hestedag, Samt været inviteret til at deltaget i en par racespringning i forbindelse med Store Hestedag, sammen med Annas legendariske Bella. De gjorde en flot figur.

Foruden alle de dejlige oplevelser vi har haft med ham, har han også sat sit præg på avlen, Winterling er blevet fat til rigtig mange dejlige føl, i Danmark og rundt i verden, hvoraf vi stadig har 2 i stalden, samt et par børnebørn og et oldebarn.

På denne måde har Winterling været en stor del af vores liv og hverdag i gennem fler årtier. Han vil altid være i vores hjerter. Tak for ham og de oplevelser, han har beriget vores liv med.

Stutteri Elghuset

Del siden